חושבים שאתם צריכים להחליף סוללה למקבוק?
הנה כל מה שעליכם לדעת בנושא תיקון או החלפת סוללה למחשב המקבוק של חברת אפל
יכולות להיות סיבות רבות לכך שהסוללה של המקבוק מתרוקנת מהר כל כך. בחלק מן המקרים, עדכון לגרסה האחרונה של הmacOS, יכול לגרום לבעיה זמנית. או שהבעיה חולפת מעצמה, או שאפל משחררים עדכון גרסה נוסף אשר פותר את הבעיה.
אולם, בחלק מן המקרים, הבעיה איננה קשורה בעדכון תוכנה לכלל המשתמשים, אלא בבעיה אינדיבידואלית אצל כל משתמש ומשתמש. במאמר זה אנחנו נפרט על מספר תקלות נפוצות ופתרונתם הקשורות בסוללה למקבוק.
המלצות לחסכון באנרגיה בסוללה של מקבוק
- בדקו והחליפו את תצוגת הסוללה במקבוק שלכם
בתור התחלה ועל מנת שתוכלו לעקוב בקלות אחר קצב התרוקנות הסוללה, מומלץ להחליף את תצוגת הבטרייה לאחוזים.
- שנו את הגדרות הסוללה למען חסכון באנרגיה
תמיד יעיל לנסות לשנות את הגדרות צריכת האנרגיה בכל מכשיר ומכשיר, וזה יכול להיות גורם מכריע בקצב התרוקנות הסוללה, ברגע שאתם עובדים על המקבוק כאשר הוא לא מחובר למקור חשמל.
הכנסו לתפריט -> לחצו על העדפות מערכת -> חסכון באנרגיה
כאן תוכלו לקבוע תוך כמה זמן צג המקבוק שלכם יתחלף למצב רדום (חשוך). פעולה זו יכולה להיות יעילה עבורכם וחוסכת באנרגיה כאשר אינם צריכים לראות את צג המקבוק פועל. (עדיין יפעלו יישומים שונים ברקע כגון הורדות פעילות, מוסיקה וכו').
במצב זה של חסכון באנרגיה, נכבת התאורה האחורית של צג ה-LCD בכלל הצגים במקבוק שלכם. על מנת לחזור ולראות את הצגים, יש להקיש על אחד ממקשי המקלדת או לחילופין להזיז את העכבר.
פעולה נוספת שיכולה לעזור בחסכון באנרגיית הסוללה במקבוק שלכם היא ההגדרה של " העבר כוננים קשיחים למצב שינה בכל עת שניתן" (או באנגלית Put hard disks to sleep when possible). פעולה זו רלוונטית רק למחשבי מקבוק עם כונן קשיח HDD שיש לו חלקים נעים (לכונני SSD אין הגדרה זו רלוונטית). בסימון הגדרה זו, אתם למעשה מורים למחשב לכבות את המנוע של הדיסק הקשיח כאשר אינו צריך לבצע פעולות קריאה/כתיבה ובכך נחסכת האנרגיה של תזוזת ראשי הקריאה/כתיבה.
הגדרה נוספת שיכולה להועיל לכם מאוד היא הפעלת ה Power Nap”" (באנגלית – Enable Power Nap while plugged into a power adapter). אם אתם רוצים למקסם את חיי הסוללה של המקבוק שלכם כאשר אתם משתמשים ב Power Nap, נתקו כל התקן חיצוני העלול לצרוך אנרגיה מהמחשב שלכם (USB, Thunderbolt או כל התקן אחר המתחבר למחשב באופן חיצוני). כאשר המקבוק שלכם אינו מחובר למקור חשמל, בזמן ה Power Nap נעשית העברת מידע ותקשורת רק למספר דקות בכל סבב, ולא באופן רציף, כך שנחסכת הרבה מאוד אנרגיה לסוללה של המקבוק שלכם. כאשר המקבוק מחובר למקור חשמל, העברת המידע נעשית כמובן באופן רציף ולא מהווה שום בעיה.
- מצאו אילו תוכנות עושות שימוש בסוללה שלכם
כאשר רוצים למצוא מה המקור לצריכת הסוללה הגבוהה במקבוק שלכם, מומלץ לחקור אילו תוכנות ברקע צורכות הכי הרבה אנרגיה. נסו לסגור תוכנות לא שימושיות אשר צורכות משאבים רבים.
- כוונו את בהירות המסך שלכם
תאורת המסך צורכת אנרגיה רבה ותורמת להתרוקנות הסוללה במחשב המקבוק שלכם. גשו להגדרות תצוגה ותוכלו לשחק שם עם הבהירות. רצוי לסמן "ווי" על התאמה אוטומטית של בהירות.
- בדקו אפשרות למחוק קבצים מיותרים מהמקבוק שלכם
ביצועי סוללה יכולים להיות טובים יותר כאשר מבצעים ניקוי למקבוק. כאשר המקבוק עמוס בזכרון, הדיסק הקשיח משתמש בהרבה משאבים של המעבד וגורם להתרוקנות מהירה של סוללת המקבוק.
טיפים נוספים לשימוש נכון ויעיל לשיפור ביצועי סוללת המקבוק
עדכוני תוכנה שוטפים – לעיתים קרובות, עדכוני תוכנה של חברת אפל כוללים בתוכם טכנולוגיות חדשות לשיפור בצריכת אנרגיה המתבטאים בשיפור ביצועי הסוללה. לכן, מומלץ שתמיד תהיו מעודכנים בגרסה האחרונה של ה- macOS.
המנע מטמפ' סביבה קיצוניות – מחשב המקבוק נועד לטמפוטורות עבודה בין 11 ל34 מעלות צלסיוס, כאשר 16 עד 22 מעלות צלסיוס הן האידאליות עבורו. חשוב מאוד לא לחשוף את המקבוק שלכם לטמפרטורות קיצוניות של מעל ל 35 מעלות צלסיוס, דבר היכול לגרום נזק בלתי הפיך לסוללה שלכם. כאשר מחשב המקבוק יגיע לטמפרטורות קיצוניות שכאלה, הסוללה לא תאפשר למחשב להידלק. במקרים כאלה, אם תנסו להטעין את הסוללה כדי שהמחשב יידלק, הדבר אף עלול נזק חמור יותר. בנוסף לעבודה בטמפ' גבוהות, גם אחסון המחשב והסוללה במקום המאופיין בטמפרטורות קיצוניות, עלול להוביל לנזק בלתי הפיך. מנגד, שימוש במקבוק והסוללה בטמפרטורות קרות אמנם עלול להוביל לריקון מהיר יותר של הסוללה, אך כאשר חוזרים לעבוד בטמפרטורות רגילות אז המצב שב לקדמותו.
הסירו כל כיסוי בעת הטעינה – אם תטעינו את המקבוק שלכם שהוא מכוסה בכיסוי או מגן כלשהו, הדבר יגרום ליצירת חום אדירה אשר תחמם את המחשב ותוביל לפגיעה בסוללה. אם אתם מטעינים את המקבוק ורואים שהוא מתחמם יתר על המידה, פשוט בו במקום הוציאו אותו מהכיסוי.
הקפידו על עבודה בסביבה נקייה – עבודה בסביבה מאובקת תגרום לסתימה של המאווררים במחשב שלכם. אי יכולת של המקבוק להתאוורר, תגרום להתחממות של המכלול הפנימי, ובין היתר גם הסוללה עלולה להינזק, להתרוקן מהר ולהאט את המחשב שלכם. לכן רצוי לבדוק כי המאווררים נקיים מאבק לעיתים קרובות. אם הסו
הקפדה על אחסון נכון לאריכות חיי הסוללה של המקבוק – 2 גורמים עיקריים ישפיעו אריכות חיי הסוללה כאשר היא מאוחסנת. גורם ראשון קשור לטמפרטורת האחסון, והשני לכמות הטעינה של הסוללה במצב מאוחסן. יש לשמור על סוללה מאוחסנת שלא בשימוש בערך ב -50 אחוז טעינה. אם היא תשמר מרוקנת לגמרי או לחילופין עם טעינה מלאה, זה יגרום לפגיעה בסוללה ולתפקוד לקוי/יציאה מתפקוד בעתיד. בנוגע לטמפרטורת אחסון, יש לאחסן את הסוללה של המקבוק בטמפרטורה שלא עולה על 32 מעלות צלסיוס.
לסוללת מקבוק יש חיי מחזור סוללה
גם אם אתם עובדים בצורה הנכונה ביותר וחוסכים באנרגיה כמו שכתוב בכל המדריכים, עדיין תצטרכו להחליף את הסוללה של המקבוק במוקדם או במאוחר. למה אתם שואלים? כי לסוללת מקבוק יש מספר מוגבל של מחזורי טעינה וברגע שמגיעים לרף הזה אז אנו נדרשים להחליף את הסוללה.
במקרה שכזה, תצטרכו לגשת למעבדה מומחית למחשבי מקבוק ולבצע שם את ההחלפה.
לאורך זמן, הבטרייה נשחקת ולא ניתן למנוע את החלפתה. גם אם אתם תוהים כיצד זה יכול להיות אצל חברה כמו אפל אשר מייצרת מחשבים חזקים ואמינים, כך זה המצב, וזה מה שנדרש בטכנולוגיה הקיימת של סוללות אלו. עם כל זאת, חל שיפור ניכר בשנים האחרונות ואפל האריכה את מספר מחזורי הטעינה האפשריים מ-400 ל-1000 הטענות אפשריות במחשבי מקבוק החדשים יותר.
מה נחשב למחזור טעינה במקבוק?
מחזור סוללה של מקבוק שווה לטעינה מלאה של של 100 אחוז, לפי הגדרה של חברת אפל. ניתן להגדיר מחזור טעינה גם לשימוש מלא במאגר הסוללה. אז נכון, רובנו לא מטעינים את הסוללה של המקבוק רק כאשר היא מתרוקנת, ועושים זאת הרבה לפני. במקרה כזה, מחזור טעינה ייחשב באופן יחסי, לדוגמא: אם אנו מטעינים כאשר הסוללה הגיע ל30 אחוז, אנחנו צריכים להטעין 70 אחוז כדי להגיע ל100, והדבר ייחשב כ- 0.7 מחזורים.
ביצועי הסוללה יורדים לאט לאט ככל שאנו מתקדמים במחזורים. כלומר, ביצועי סוללה במחזור 10 לא יהיו זהים לביצועי סוללה במחזור 700, וסביר להניח שתתרוקן מהר יותר. אם נשמור על כל הכללים הכתובים בתחילת מאמר זה סביר להניח שנצליח לשפר אפילו במעט את הביצועים.
מי מזכיר לנו להחליף סוללה למקבוק?
חברת אפל דאגה שלא תצטרכו לספור כמה פעמים טענתם את המקבוק שלכם ולשם כך תוכלו לבדוק את מצב הסוללה במערכת ואף תקבלו התראות.
על מנת לבדוק כמה מחזורי טעינה עברו על הסוללה שלכם בצעו את הפעולות הבאות:
- Apple menu
- System Information
- Hardware
- Power
- Battery Information section
- current cycle count
4 סטטוסים שונים של מצב הסוללה במקבוק
- "Normal" – בטרייה תקינה לחלוטין.
- "Replace Soon" – הבטרייה עובדת באופן תקין אך בצורה פחות טובה מאשר הייתה חדשה.
- "Replace Now" – הבטרייה עובדת אך בהרבה פחות טוב מאשר הייתה חדשה. במצב זה רצוי להחליפה ולא לחכות.
- "Service Battery" – הבטרייה לא פועלת באופן תקין ויש להחליפה במיידית במעבדה מומחית למקבוק.
אף על פי שניתן לעבוד במצב של "Replace Soon", יש המעדיפים להקדים את המאוחר ולהחליף כבר בשלב זה.
על כל פנים, עליכם לגשת למעבדה מומחית שתבצע את החלפת הסוללה ותדאג שהמקבוק יפעל בצורה תקינה. מעבדת אגס נגוס מתמחה בכל סוגי התיקונים של מחשבי אפל לרבות מקבוק ומזמינה אתכם להגיע אלינו ולקבל שירות אדיב, מקצועי ומהיר.